DTM – A Sport Highlight, DTM In The Olympic Stadium

July 7, 2011

DTM

On 16th July, Munich’s Olympic stadium is going to stage a very special DTM event: on a 1.192-kilometre tarmac circuit extra erected for this two-day event, the DTM aces are going to battle it out head-to-head. Under the Olympic Stadium’s famous tent roof, the visitors can witness DTM action at their fingertips and in a truly unique atmosphere. Meanwhile, a multifaceted support programme featuring comedy acts and live concerts will turn the DTM event into a memorable experience for the entire family. Nonetheless, the DTM action is going to take centre stage – just as on any other DTM weekend.

The course of the DTM race action
The event held in Munich will provide the visitors two days of top-class motor racing. Responsible for the course of the motor-sport action will be DMSB – just as it is the case on every regular DTM weekend. Every Audi and Mercedes-Benz ace is going to contest the head-to-head battles on the track with the cars they also are racing in the championship rounds.

The Saturday – brand-internal battle up to the duel of the fastest two drivers of the day
On Saturday, the action is kicked off by brand-internal battles of the DTM drivers to identify the fastest Audi and Mercedes-Benz driver and determine the pairings that have to contest the first rounds of the finals on Sunday. Eight brand-internal head-to-head battles over three laps and two individual three-lap time trials will be held to determine the fastest 16 drivers. In this prologue, it’s the set lap time that counts, with the result of the duel being of no importance. At the end of the day, the fastest eight drivers of each manufacturer make it to the round of 16. This round as well as the Saturday quarter and semi finals will be contested in a brand-internal knockout format to identify the fastest driver of the respective brand. And these two drivers will contest the Saturday final – for the win on day one. The race distance of the final amounts to five laps, with both drivers having to come in for an obligatory pit stop on lap three.

The Sunday – brand-independent finals for the overall win
On Sunday, it’s Audi vs. Mercedes-Benz. The pairings are determined on the basis of the Saturday results, with the 16 fastest drivers battling it out for the overall win in several knockout rounds. At first, the Audi driver who proved to be the fastest on Saturday will have to compete with the Mercedes-Benz driver who set slowest lap time on Saturday – and vice versa. In every round, the drivers have to come in for an obligatory pit stop. As every single race is a knockout round, the two fastest drivers will make it to the final where they will battle it out with one another for the overall win.

The DTM time schedule at a glance

Saturday, 16th July
10:35   11:45 70 min.  Qualifying (Prologue)
13:10   14:05 55 min.  Qualifying (round of last 16)
14:20   14:50 30 min.  Qualifying (Quarter finals)
17:15   17:30 15 min.  Qualifying (Semi finals)
17:35   17:50 15 min.  Qualifying (Final)
17:50   18:00 10 min.  Podium ceremony
 
Sunday, 17th July
10:00   10:30 30 min.  Warm-up
12:45   13:35 50 min.  Round of last 16
13:55   14:25 30 min.  Quarter finals
14:35   14:50 15 min.  Semi finals
15:00   15:15 15 min.  Final
15:15   15:30 15 min.  Podium ceremony
, , , , , , ,

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Comments are closed.

%d bloggers like this: